Nanuq Polynia at Tegning Nå, Spriten Kunsthall, Skien 12.07 – 18.08 2013

Nanuq Polynia is a series of five drawings which explore and meditate on the animals living in the borderline of ice and water in the arctic. Nanuq is Inuit for polar bear and Polynia, which derives from Russian, is a large area of open water surrounded by sea ice.

Nanuq Polynia 01 TT

Tegningene i serien Nanuq Polynia, som er utført i blyant på akvarellpapir, er en meditasjon over dyrene som lever i havet og på isen i Arktis. Hvalrossen, Selen og Isbjørnen er alle avhengig av isen og havet der de lever i dette grenselandet mellom fast og flytende.

Tittelen på prosjektet er hentet fra Inuitenes ord for isbjørn Nanuq og ordet Polynia som er et låneord fra Russisk og betyr stort isfritt hull i havisdekket eller i drivisen i polare strøk. Ute i drivisen dannes Polynia ved at det kommer opp varmere vann ved konveksjon; nærmere kysten dannes de ved at sterk vind fra breplatå eller land blåser drivisen utover.

Ved å tegne og observere dyr ønsker jeg å meditere over og undersøke det sjamanistiske båndet mellom dyr, natur og mennesket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s